Είδος έργου:
Κατοικία – Θεωρητικό έργο

Τοποθεσία:
Μεσσηνία, Ελλάδα

Έτος Ολοκλήρωσης:
n/a

Επιφάνεια:
33 m2

the hive architects

Η συνεχής και αυξανόμενη κοινωνική ανάγκη για προσαρμογή μεταφράζεται στην αρχιτεκτονική ως η αναζήτηση για μια ευέλικτη (συν)-κατοίκηση. Η σκέψη αυτή αποτελεί εκκίνηση για το σχεδιασμό μίας κατοικίας  – πρωτοτύπου,  την κατοικία «Box House». 

Πρόκειται για έναν χώρο 33 τετραγωνικών μέτρων, με απόλυτα λειτουργικό διάγραμμα και δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι τεσσάρων ατόμων. Περιλαμβάνει μικρή κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο και λουτρό.

Η κατοικία-μονάδα είναι λυόμενη και κατ’ επέκταση θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες, αφού είναι ικανή να ενσωματωθεί σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Κάτοψη Ισογείου

Πρόσοψη

Πίσω Όψη

Πλευρική Όψη

Διαμήκης Τομή

φωτορεαλιστικό render εξωτερική άποψη box κατοικία ελλάδα the hive architects
φωτορεαλιστικό render εξωτερική άποψη box κατοικία ελλάδα the hive architects
Box House residence Messinia Greece  detail the hive architects

Ο μεταλλικός  σκελετός καλύπτεται από ξύλινα πανέλα που αποτελούν την εξωτερική αλλά και την εσωτερική επιδερμίδα της κατασκευής. Ανάμεσα στα πανέλα τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή θερμοκρασία και να ρυθμίζονται τα επίπεδα υγρασίας.

Η κατοικία «box house» παρέχει την ευκαιρία μιας ευέλικτης κατοίκησης, αναγκαία σε μια καθημερινότητα που συνεχώς αλλάζει. Η αντίθεση στη μόνιμη εγκατάσταση, αλλά και η εναλλαγή στη δυνατότητα της μοναχικής κατοίκησης ή συν-κατοίκησης, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αναπόφευκτης ρουτίνας που δημιουργεί η καθημερινότητα στον εκάστοτε κάτοικο.

διάγραμμα ογκοπλασίας 3d box κατοικία ελλάδα the hive architects

φωτορεαλιστικό render εσωτερική άποψη διακόσμηση box κατοικία ελλάδα the hive architects