Είδος έργου:
Κατοικία

Τοποθεσία:
Πεντέλη, Αττική, Ελλάδα

Έτος Ολοκλήρωσης:
Αναμένεται το 2023

Επιφάνεια:
735 m2

κινούμενο gif 3d μπλοκ κτηρίου Pine κατοικία Πεντέλη Ελλάδα the hive architects

Οι Pine Residences είναι έξι διώροφες κατοικίες που βρίσκονται στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής.

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από την έντονη βλάστηση με ψηλά πεύκα, τα οποία αποτέλεσαν δημιουργική παράμετρο του σχεδιασμού. Η είσοδος στο συγκρότημα χωροθετείται στη βορινή πλευρά του οικοπέδου, με τα φυτεμένα πρανή εκατέρωθεν να δημιουργούν το διαχωριστικό «κατώφλι» μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου χώρου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της σύνθεσης αποτελεί η αντίθεση της πέτρινης ισόγειας βάσης με το λευκό πρισματικό σώμα του κτιρίου. Ο πέτρινος όγκος φιλοξενεί τις εισόδους των τριών μεζονετών καθώς και των δύο κεντρικών κλιμακοστασίων που διοχετεύουν του ενοίκους στους ορόφους και τον υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Κάτοψη Ισογείου

Κάτοψη Α ορόφου

Κάτοψη Β Ορόφου

Κάτοψη Γ Ορόφου

εσωτερικό φωτορεαλιστικό render the hive architects
φωτορεαλιστικό render εξωτερική άποψη the hive architects
κινούμενο gif 3d μπλοκ κτηρίου ανάπτυγμα ορόφων Pine κατοικία Πεντέλη Ελλάδα the hive architects

Οι τρεις ισόγειες κατοικίες εκτονώνονται σε ιδιωτικούς κήπους στη νότια πλευρά του οικοπέδου μέσω μεγάλων ανοιγμάτων, επιτυγχάνοντας άμεση συσχέτιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Στα ανώτερα επίπεδα, ο λευκός όγκος επιμερίζεται σε μικρότερους κύβους με κεκλιμένη στέψη που σηματοδοτούν τις κατοικίες και τα κεντρικά κλιμακοστάσια.

Οι κατοικίες των ορόφων συνδέονται με εσωστρεφείς ημιυπαίθριους χώρους που προκύπτουν ως εσοχές στη συμπαγή μορφή, ενώ ευρύχωροι εξώστες εμπλουτίζουν τις όψεις με τις απαραίτητες εκτονώσεις. Την ογκοπλασία στις δύο κύριες όψεις συμπληρώνουν τα έρκερ, ενισχύοντας τον πρισματικό χαρακτήρα της ολίσθησης. Τα συμπαγή στοιχεία των όψεων έρχονται σε διαρκή διάλογο με τα ελαφρά διάτρητα κιγκλιδώματα και τις περσίδες πλάγια των εξωστών.

φωτορεαλιστικό render εξωτερική άποψη the hive architects