Είδος έργου:
Θέρετρο

Τοποθεσία:
Κατσαρώνας, Μήλος, Ελλάδα

Έτος Ολοκλήρωσης:
Αναμένεται το 2023

Επιφάνεια:
195 m2

κινούμενο gif 3d μπροστινή πρόσοψη lotos ξενοδοχείο Μήλος Ελλάδα the hive architects

Εμπνευσμένη από την Οδύσσεια και το νησί των λωτοφάγων, η σχεδιαστική πρόταση αφορά έναν τόπο που οι μνήμες ξεθυμαίνουν για να παραμείνει η απόλαυση. Το οικόπεδο βρίσκεται στη Μήλο, προστατευμένο και σχετικά απομακρυσμένο από την κίνηση των οικισμών, και προσφέρει μια “ασυνήθιστη” για τον επισκέπτη κυκλαδίτικη  θέα, ένα αμιγώς αγροτικό φυσικό τοπίο, που τον καλεί να το γνωρίσει, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου.

Παρά το τριγωνικό οικόπεδο, το κτίριο, χαράζει σε κάτοψη έναν κύκλο, ο οποίος χωρίζεται σε τρία «μισοφέγγαρα», μέσω τριών τόξων. Αυτά αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο της σύνθεσης καθώς φιλοξενούν στην εσωτερική τους καμπύλη τις συνολικά έξι μονάδες διαβίωσης και ταυτόχρονα ορίζουν τις εισόδους και τους κοινόχρηστους χώρους. Ενώ η μορφή τους, ενδέχεται με την πρώτη ματιά να φανεί ξένη στο κυκλαδίτικο ανθρωπογενές σκηνικό, συνδέεται ωστόσο – σε δεύτερη ανάγνωση,  με το χαρακτηριστικό, αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού ηφαιστειογενούς τοπίου της Μήλου (Σαρακήνικο, Παπάφραγκας). Η σύνδεση με τη γη επιτυγχάνεται και με το υλικό κατασκευής τους από πεπιεσμένη γη, μια παραδοσιακή αλλά με σύγχρονη τεχνική.

Masterplan

Κάτοψη Ισογείου

Λωτός φυτοκάλυψη περιβάλλοντα χώρου ξενοδοχείο Μήλος Ελλάδα  the hive architects
3d εσωτερικό διάγραμμα σκίτσο υποδοχή ξενοδοχείο Μήλος Ελλάδα the hive architects

Τα τουριστικά διαμερίσματα που εγγράφονται στα ισχυρά κεντρικά τοιχία, αποτελούν επανάληψη μιας πρότυπης μονάδας “μικρής κατοίκησης”.

Εσωτερικά, σχεδιάζεται ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο, ένας χώρος διημέρευσης με μια άνετη, λειτουργική κουζίνα και όλους τους απαραίτητους υγρούς χώρους, ενώ εξωτερικά παρέχεται μια ποικιλία υπαίθριων χώρων , άνετος χώρος καθιστικού και χαλάρωσης δίπλα στην πισίνα αλλά και μια αυλή που παρέχει απόλυτη ιδιωτικότητα.

κεντρική είσοδος στοιχείο φύση εμβολισμένη γη ξενοδοχείο Μήλος Ελλάδα the hive architects
χώρος εσωτερικό χαλάρωση στοιχείο νερό ξενοδοχείο Μήλος Ελλάδα the hive architects